Gyakori kérdések

Hogy néz ki egy edzés?

Az edzés egy alapos, minden ízületen áthaladó bemelegítéssel, mobilizációval kezdődik (8-10 perc), majd következnek a fő mozgásmintákat átfogó gyakorlatok, a végén pedig az elmaradhatatlan nyújtásra kerül sor (5-10 perc)

Milyen ruhában edzzek?

Ajánlott kényelmes nadrág, ami nem annyira bő (rövid vagy hosszú), póló, zokni, vagy mezítláb. A cipőkérdés.. Ha ragaszkodsz hozzá, vékony, lapos talpú cipő jó választás lehet, a futócipők semmiképp! Ékszereidet, órádat is vedd le. Leszakadt ujjakat nem kívánok senkinek. Sportóra kivételt képez, ha az nem akadályoz a gyakorlatok helyes végrehajtásában.Lehetőleg hordj magaddal törölközőt, és terítsd magad alá edzés közben.

Rend – mely nem kérdés

Mindennek megvan a helye, ha dolgozol egy súllyal, eszközzel, a gyakorlat, de legkésőbb az edzés végeztével vidd azt a helyére.

Mikor érkezzek az edzésre?

Az órákra érkezz időben, ajánlott 5-10 perccel kezdés előtt érkezni. Főleg, ha csoportos edzésre jössz.

Használhatom a mobilomat edzés alatt?

Ez nem egy szelfizős, telefonnyomkodós gyúrós edzés. Szóval nem. Az edzés időtartama alatt állítsd némára vagy rezgőre a mobilodat. Vagy hagyd az öltözőben.

Tudok zuhanyozni edzés után?

Igen, zuhanyzásra van lehetőség, törülközőt találsz a fürdőszobában.

Milyen edzéseszközökkel dolgozunk?

Saját testsúly, kettlebell, trx, gumikötél, slam ball.

Mi az a kettlebell?

A kettlebell egy füles vasgolyó, mely igen széleskörűen használható a funkcionális edzésben. Mivel aerob munkára, anaerob erőedzésre és az erő-állóképesség fejlesztésére egyaránt alkalmas, élsportolók ugyanúgy edzhetnek vele, mint a hobbi sportolók, az ülőmunkát végzők. A kettlebell gyakorlatok végzése során az egész test koordinált együttműködése szükséges, mely edzés alatt a teljes testet átmozgatjk. Helyet kapnak az egyszerű, koncentrált erőgyakorlatok, a ballisztikus, robbanékonyságot fejlesztő mozgások. Egyszerűség, minőségi mozgás, rengeteg gyakorlással. Ezt adja neked ez az eszköz és a mögötte lévő edzésmódszer.

Milyen gyakran ajánlott edzésre járni?

A heti 2 alkalom erősen ajánlott, ha látványos eredményt szeretnél elérni.

Vicces GYIK

Edzéssel kapcsolatos kérdések, követendő viselkedésminták, etikett, ami az esetek 90 százalékában a vendégek körében evidens, bár sajnos van az a pár százalék, akiknél problémaként jelentkezik.
Lássunk ebből néhányat

Futottam a busz után/ messze tudtam csak leparkolni, ugye nem kell bemelegítenem?

De igen, a közös bemelegítés része az edzésnek, nem ajánlott kihagyni. Sőt, ha nem akarsz lesérülni, bizony fel kell készíteni az izmokat, ízületeket, a kardiovaszkuláris rendszert a terhelésre.

Nem jöttem múlt hónapban két edzésre, ugye lejárhatom ebben a hónapban?

Az edzések pótlására sajnos nincs lehetőség utólag, a havi díj azért ilyen kedvező, mert biztosítja a helyedet és az eszközöket adott csoportban. Ha nem jössz edzésre, a felszabadult helyet nem tudom másnak kiadni, emellett az én költségeim sem csökkennek.

A fél havi edzés díja miért nem fele a teljes havinak?

A havi díjjal vállalod, hogy elkötelezted magad a rendszeres edzés mellett. A csoporthoz, edzőhöz valő hűségedet ezzel bizonyítod. Ha csak fél hónapot fizetsz és fele annyi edzésen veszel részt, lemaradsz a többiektől, valamint a megüresedett helyet nem tudom feltölteni időszakosan.

Nem tudok menni edzésre, mehet helyettem a párom/barátom/barátnőm?

Nem, a bérletek nem átruházhatók, neked kell fejlődnöd, nem másnak.

Írnál nekem edzéstervet?

Sajnos előzetes felmérés nélkül ismeretlenből senkinek nem írok edzéstervet. Nem tudhatom, milyen edzésmúltad van, milyen diszfunkcióid, tudod-e helyesen kivitelezni a gyakorlatokat. Ha egyáltalán tudod, mit takar, amit leírok, ha megtenném.

A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a
"nem volt időm" szavakkal lehet kifejezni.

Cecil Cain

A szokásos hibákat követed el, de egyre kevesebbszer.
Az élet a finomításról szól, nem a tökéletességről.

Jo Goodwin

Ha nem tudjuk, milyen cél felé igyekszünk,
nem úton vagyunk, csupán tévelygünk.

Wilbert Day
Style switcher RESET