Személyi edzés

Az első személyi edzésen felmérjük az alapvető mozgáskompetenciát, az alapvető ízületi állapotot és mobilitást. A kapott eredményeket értékeli az edző, és a rövid- és hosszútávú egyéni célokhoz mérten építi fel az edzéstervet. Az alapoktól építkezve, a törzs stabilizáló izmainak erősítésével, saját testsúlyos gyakorlatokkal kezdjük a közös munkát, aztán jöhetnek a progressziók.

Az edzés során több ízületet érintő, összetett mozgásokat végzünk, több izomcsoportot egyszerre dolgoztatva. A mindennapi életben használt mozgásmintákat gyakoroljuk, edzettségi szintnek megfelelően. Toló-húzó mozdulatok, nyomások, guggolások, csípődomináns gyakorlatok, rotációs mozgások, cipelések a fő gyakorlatok. Használjuk a saját testsúlyunkat, kettlebellt, trx-et, gumikötelet.

Core tréning

A “core” angol szó, valaminek magját, vagy központját jelenti. Anatómiai értelemben bizonyos izomcsoportokat értünk alatta, melyek működésük alapján “testünk központját” képezik. Leegyszerűsítve ezek a hasüreget körülvevő izmok, vagyis a haránt hasizom, a külső,- és belső ferde hasizom, az egyenes hasizom, a mély hátizmok, a nagy farizom, valamint a széles hátizom és a csuklyás izom, de ide tartozik a rekesz, és a medencefenék izmai is.

Ezzel az edzéssel hatékonyan és eredményesen erősíthetjük törzsünk stabilizáló mély izmait. Helyesen kivitelezve a gyakorlatokat, a mozgás által javul az izmok funkciója, a jobb testtartás következtében leszámolhatunk a derékfájással, és megelőzhetjük egyes degeneratív elváltozások kialakulását.

cím
1139 Budapest Frangepán utca 6. (F6 Fight club)
telefon
nyitva
bejelentkezés alapján
Style switcher RESET