KISS KATA

Hogyan lettem edző?

Közgazdászként végeztem korábban, nálam az edzői szakma egy második szakma, mely egy felnőtt fejjel meghozott tudatos döntés eredménye. Logisztikusként pörögtem, terveztem, szerveztem, problémák ezreit oldottam meg, de az önmegvalósítás lehetőségét képtelen voltam meglátni multis alkalmazottként. Tanárszülők gyerekeként mindig is vonzott a tanítás, habár a pályaválasztás idején a ’csakazértse’ polcra helyeztem ezt a pályát magamban. De idővel beért a dolog, így lett a sport szeretete edzőként egy új kihívás, szakma, de leginkább hivatás az életemben, melyet ötödik éve gyakorlok. És mi más alapjaiban véve az edzői lét, mint tanítás?

A sport és én

Mindig is sportoltam, sokfélét ki is próbáltam, a balettól kezdve a küzdősportokon át a különféle csoportos edzésekig. A legkitartóbban a judót űztem, öt éven keresztül, mely időszak egy jó alapot teremtett ahhoz, hogy a többi mozgásformát könnyebben el tudjam sajátítani a későbbiekben. A jó alap előny, de folyamatos tanulás, fejlődés nélkül nem lehet haladni. Egyre jobbnak kell lennünk. Nem másokhoz hasonlítani magunkat, a mérce saját magunk vagyunk. És ez fontos, mert ha edzel, azt magadért teszed.

Miben tudok segíteni?

Szeretek kezdőkkel foglalkozni, mert jó érzéssel tölt el átadni a mozgás örömét, kimozdítani embereket a komfortzónájukból. Haladókkal azért, mert a számtalan ismert gyakorlat közé mindig beilleszthetek néhány progressziót vagy kreatív mozdulatsort, vagy egy tabatát. A legjobb érzés viszont az, mikor egy vendégem kezdőből haladóvá fejlődik az én kezem alatt. Szeretem a változatos, minőségi edzéseket, még azt is, ha néha utálnak a vendégeim. Fontos a jó hangulat, a közösség építése, a feltöltődés, a fejlődés, az egyéni célok figyelembevételével.

Végzettségek

Fitness Instruktor
Személyi edző
– Fitness Company

Core Power trainer
– Bosu Hungary

FMT Level I.  funkcionális edző
FMT1 – Functional Movement Trainer level 1
FMT2– Functional Movement Trainer level 2
– Thor Academy Kft.

Gerinctréner
– Feövenyessy Akadémia

bemutatkozó videó

Style switcher RESET