KISS KATA

Hogyan lettem edző?

How did I become a coach?

Közgazdászként végeztem korábban, nálam az edzői szakma egy második szakma, mely egy felnőtt fejjel meghozott tudatos döntés eredménye. Logisztikusként pörögtem, terveztem, szerveztem, problémák ezreit oldottam meg, de az önmegvalósítás lehetőségét képtelen voltam meglátni multis alkalmazottként. Tanárszülők gyerekeként mindig is vonzott a tanítás, habár a pályaválasztás idején a ’csakazértse’ polcra helyeztem ezt a pályát magamban. De idővel beért a dolog, így lett a sport szeretete edzőként egy új kihívás, szakma, de leginkább hivatás az életemben, melyet 2016 óta gyakorlok. És mi más alapjaiban véve az edzői lét, mint tanítás?

I have a degree in economics, and for me coaching is a second profession. I made the conscious decision to become a coach about 10 years ago. As a logistic specialist, I was solving thousands of problems, but I was unable to see the possibility of self-fulfilment in the office enviroment.  As the child of teacher parents, I was always drawn to teaching, although at the time of choosing a career I put it on the ‘just because’ shelf in my mind. But over time, it caught on, and my love of sport as a coach became a new challenge, a profession, but most of all a vocation in my life, which I have been practising for 8 years. And what is being a coach, fundamentally, but teaching?

A sport és én

Sport and me

Mindig is sportoltam, sokfélét ki is próbáltam, a balettól kezdve a küzdősportokon át a különféle csoportos edzésekig. A legkitartóbban a judót űztem, öt éven keresztül, mely időszak egy jó alapot teremtett ahhoz, hogy a többi mozgásformát könnyebben el tudjam sajátítani a későbbiekben. A jó alap előny, de folyamatos tanulás, fejlődés nélkül nem lehet haladni. Egyre jobbnak kell lennünk. Nem másokhoz hasonlítani magunkat, a mérce saját magunk vagyunk. És ez fontos, mert ha edzel, azt magadért teszed.

I’ve always loved sports and experimented with lots of different types, from ballet to martial arts and various group training sessions. I have been doing judo for the longest time, for five years, which gave me a great foundation to learn other forms of movements more easily later on. Having a good foundation is a real advantage, but without continuous learning and development you cannot progress. We have to keep getting better, and the best way to do that is not to compare ourselves to others. The benchmark is ourselves. And that’s really important, because if you train, you do it for yourself.

Miben tudok segíteni?

How can I help?

Szeretek kezdőkkel foglalkozni, mert jó érzéssel tölt el átadni a mozgás örömét, kimozdítani embereket a komfortzónájukból. Haladókkal azért, mert a számtalan ismert gyakorlat közé mindig beilleszthetek néhány progressziót vagy kreatív mozdulatsort, vagy egy tabatát. A legjobb érzés viszont az, mikor egy vendégem kezdőből haladóvá fejlődik az én kezem alatt. Szeretem a változatos, minőségi edzéseket, még azt is, ha néha utálnak a vendégeim. Fontos a jó hangulat, a közösség építése, a feltöltődés, a fejlődés, az egyéni célok figyelembevételével.

 

I absolutely love working with beginners because it makes me so happy to share the joy of movement and help people to push themselves out of their comfort zone. With advanced students, I can always add a little something extra, like a new move or a fun variation on an existing exercise. But the best feeling is when a client goes from being a beginner to being an advanced student under my tutelage.

I love varied but quality workout, even if my clients sometimes think it’s a bit much! It’s so important to have a good atmosphere, build community, recharge and improve, with individual goals in mind.

 

 

Végzettségek

Fitness Instruktor
Személyi edző
– Fitness Company

Core Power trainer
– Bosu Hungary

FMT Level I.  funkcionális edző
FMT1 – Functional Movement Trainer level 1
FMT2– Functional Movement Trainer level 2
– Thor Academy Kft.

Gerinctréner
– Feövenyessy Akadémia

bemutatkozó videó

Style switcher RESET